آیا میدانید که وب سایت تجارت الکترونیک میتواند رفتار خریدار را ردیابی کند و به او تبلیغات داینامیکی را بر اساس نوع بازخوردش نمایش دهد.
این مورد میتواند برای بازگرداندن کاربران به فروشگاه شما نیز کاربرد داشته باشد. حتی بعد از اینکه از سایت شما خارج شدند.
به این کار ریتارگتینگ (Retargeting) یا هدف گذاری مجدد محصولات میگوییم.
ریتارگتینگ چیست و چگونه کار میکند؟
همه ما تابحال از فروشگاههای اینترنتی زیادی بازدید کردهایم. گاهی محصولی را در سبد خریدمان قرار دادهایم و سپس به هر دلیلی تصمیم گرفتهایم آن محصول را خریداری نکنیم. به آخرین باری که این کار را انجام دادهاید فکر کنید.
آیا شما ناگهان تبلیغ محصولی که خریداری نکردهاید را در سایتهای دیگری در وب دیدهاید؟
به این عمل هدف گذاری مجدد میگوییم. رفتار یک خریدار در یک سایت تجارت الکترونیک میتواند به صاحب سایت چیزهایی در مورد محصولاتی که بازدیدکننده به آنها علاقهمند است و حتی آنچه را که در آستانه خرید آن بوده بگوید.
این اطلاعات برای کسب و کار شما بسیار مهم است. زیرا به شما اجازه میدهد آگهی ویژهای برای فردی که علاقهمند به محصول خاصی است ایجاد کنید.
به عنوان مثال کاربر از سایت شما بازدید میکنند و از یک میز کوچک آشپزخانه خوشش میاید. اما در نیمه راه فرآیند پرداخت، تصمیم میگیرد فروشگاههای دیگر را نیز بررسی کنند.
خوشبختانه در حالی که کاربر در حال مرور فروشگاه آنلاین شما بوده است، شما از روشهای ریتارگتینگ محصول استفاده کردهاید.
یک قطعه کد کوچک در سایت شما قرار گرفته است. این کد ردیابی میکند که در هر صفحه کدام محصولات مورد علاقه خریدار بوده است.
البته این کد ردیابی از روشهای ناشناسی استفاده میکند و هیچ اطلاعات شخصی مبادله نمیشود.
حالا میدانید که خریدار میخواسته یک میز آشپزخانه را خریداری کند اما در واقعیت این کار را انجام نداده است.
این رفتار خریدار آنلاین برای شما به عنوان تبلیغ دهنده اطلاعات باارزشی است. حالا میتوانید از این اطلاعات استفاده کنید.
راهکارهای ریتارکتینگ
اینجا جایی است که راهکارهای ریتارگتینگ محصول به بازی میاید.
تعداد زیادی گزینههای ریتارگتینگ محصول وجود دارد. همه آنها به شما اجازه جمع آوری اطلاعات رامیدهند و مخاطبان را با تبلیغات سفارشی بر اساس آن اطلاعات هدف قرار میدهند.
خریدار میز فروشگاه شما را ترک میکند و بر روی یک وب سایت خبری کلیک میکند. در آنجا چه میبیند؟
بله، تبلیغ دیجیتالی میز آشپزخانه شما را که ممکن است شامل 20% تخفیف نیز شده باشد. ممکن است این انگیزه به اندازه کافی متقاعد کننده باشد تا خرید خود را انجام دهند.
این اساس بازاریابی ریتارگتینگ است. برای این نوع بازاریابی سرویس های داخلی و خارجی بسیاری موجود است مانند Google Ads and Criteo .
این سرویس ها برخی توابع ریتارگتینگ را در اختیار شما میگذارند. شما میتوانید با آن قطعه کد تعاملات خریداران را دنبال کنید. این اطلاعات به سرویس ریتارگتینگ محصول شما ارسال میشود.
به عنوان یک تبلیغ کننده میتوانید به سرویس ریتارگتینگ محصول خود بروید و قوانین و پارامترهای مورد نظر خود را تنظیم کنید.
از آنجا که این سرویس میداند خریدار شما دقیقا به چه محصولاتی علاقه دارد، این تبلیغات میتواند بسیار خاص و پویا باشد.
اجرای موفق یک کمپین هدف گذاری مجدد
در اجرای یک کمپین ریتارگتینگ، شما همیشه مجبور نیستید تخفیفی ارایه دهید. در حالی که در مثال قبلی ما قیمت را به عنوان یک علت عدم خرید مشتری مطرح کردیم. درواقع دلایل بسیاری وجود دارد که افراد یک وب سایت را بدون خرید کردن ترک میکنند.
مرحله دوم این است که بدانیم چه زمانی نمایش این تبلیغات را به کاربر متوقف کنیم. ممکن است بازدیدکننده محصولی مشابه را در جای دیگری پیدا کرده و خرید خود را انجام داده یا اینکه نظرش تغییر کرده و دیگر تصمیم به خرید آن محصول ندارد.
اکثر سولوشنهای ریتارگتینگ به شما اجازه تنظیم محدودیت و انقضا را بر اساس تعداد بار بازدید یا مدت زمان میدهد.
در یک کمپین تبلیغاتی اندازه گیری و بهینه سازی عملکرد کمپینهای ریتارگتینگ محصول در طول زمان بسیار مهم است. این به معنای ردیابی نرخ تبدیل، تست انواع جدید تبلیغات، افزایش کارایی پارامترهای شما و استفاده از تجزیه و تحلیل دادهها برای مدیریت کمپین است.
ریتارگتینگ محصول میتواند یک راه عالی برای بازگشت بازدیدکنندگانی باشد که ممکن است در غیر این صورت هیچگاه به سایت شما بازنگردند.
با ثبت نظر خود در انتهای صفحه و رنک دهی به این مقاله، ما را در بهبود عملکرد خود یاری رسانده و در صورت تمایل با به اشتراک گذاری این مقاله از ما حمایت نمایید.