موبایل مارکتینگ درواقع یک روش یا شاخه مستقل در دیجیتال مارکتینگ نیست. یعنی اینطور نیست که مانند ایمیل مارکتینگ، سئو، ویدئو مارکتینگ و سایر زیرشاخههای بازاریابی دسته بندی شود. بلکه یک استاندارد است.
در واقع بازاریابی موبایلی به این معنا که اگر ایمیل مارکتینگ میکنیم، باید مخاطبان موبایلی را مدنظر قرار دهیم. اگر وب سایت یا فروشگاه آنلاین داریم، قالب گرافیکی فروشگاه کاملاً ریسپانسیو (Responsive) باشد یا اصلاً یک نسخه اپلیکیشن موبایل تولید کنید. بنابراین موبایل مارکتینگ یعنی رعایت مجموعهای از استانداردها در بخشهای مختلف عملیات دیجیتال مارکتینگ.
حال در کنار رعایت این استانداردها، بهتدریج با افزایش کاربران موبایلی، روشهای خاصی نیز به وجود آمدهاند که بیشتر به مخاطبان موبایلی میپردازد. مثلاً پوش نوتیفیکیشنها (Push Notification) یا تبلیغ در اپلیکیشنهای موبایلی پرمخاطب و روشهایی از این دست.
پوش نوتیفیکیشن
پیغامی مانند اس ام اس (SMS) است؛ میتواند در بسیاری از ابزارها از قبیل مرورگر وب، اپلیکیشن یا سیستم عامل ارسال شود و نیازی به داشتن اطلاعات تماس مشتری برای ارسال پیام نیست. در این روش کاربر از شما پیغامی دریافت میکند و با اختیار خود در سرویس پوش نوتیفیکیشن شما عضو میشود و از پیغامهای ارسالی شما استفاده میکند.
در این روش بازاریابی تلاش میکنیم، ارتباط نزدیکتر و با تعامل بالاتری را با مخاطبین خود داشته باشیم و از طریق گوشی موبایل و تبلت بتوانیم این ارتباط را توسعه داده و حتی شخصیتر کنیم.
موبایل مارکتینگ از زمانهای قدیم در قالب اساماس (SMS Marketing) تا کنون که ابزارها و روشهای مدرن دیگری نیز دارد، همواره رو به توسعه بوده چراکه اثربخشی بالایی دارد.